Olej
- Tom
- Člen klubu
- Jméno: Tomáš
- Příjmení: Klička
- Pohlaví: Muž
- Motocykl 1: Suzuki GSX 1400 03 - už zase je :)
- Motocykl 2: Suzuki GSX 1400 03 - už není :(
- Motocykl 3: KTM 990 Superduke 09 - už není :(
Olej
Co lejete do vasich mazliku? Ja tam mel sezonu Castrol a uz se nemuzu dockat az tu sracku vyleju. Asi tam hodim zpatky Agip, ten byl dobrej, nic neklepalo a hlavne ho moc neubylo. Castrol jsem musel furt doplnovat...cert (a mozna Dajos
) vi proc.

Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušení sekyry. Abraham Lincoln
Život je jako žebřík do kurníku: krátký a posraný. Neznamy autor
Kdo jinemu jamu kopa, je u neho na brigade. Neznamy autor
Život je jako žebřík do kurníku: krátký a posraný. Neznamy autor
Kdo jinemu jamu kopa, je u neho na brigade. Neznamy autor
-
- Člen klubu
- Jméno: Pavel
- Příjmení: Plíšek
- Telefon: +420737668005
- Motocykl 1: GSX 1400 2002
- Motocykl 2: Skůtr Kymco Vitality 50
Re: Olej
No tak nevím Tomíku.Já dávám Castrol a problémy tedy zatím žádné.A pokud si vzpomínám doléval jsem jednou.
- Frenki
- Člen klubu
- Jméno: Roman
- Příjmení: Šrámek
- Motocykl 1: Suzuki GSX 1400 r.v.2002-modro bílá
- Kontaktovat uživatele:
Já taktéž ,,hrnec" 10W40 power1, a dolíval jsem za 6000 tkm pouze 1x a to asi 1.deci... tak nevím... 

FRENKI - OSTRAVA !!!
- Dajos
- Člen klubu
- Jméno: Dalibor
- Příjmení: Plischke
- Telefon: +420604534994
- Motocykl 1: CBR 1100XX (Stříbrný Blekouš)
- Motocykl 2: jawa 50/550 pařez
Já od začátku dávám Motorex Top Speed a nemusím dolívat ani kapku
Možná je ten Castrol moc řídký když ho musíte dolévat. Hmm?
Ten náš vzuch-olej motor není na extrařídký olej stavěný páč má trošku větší vůli mezi pístem a válcem oproti vodníkům. Toliko z důvodu většího tepelného namáhání a tím pádem větší tepelné deformaci - zvětšení průměru pístů.
Pak vám může olej mizet pokud víc jezdíte za studena (větší provozní vůle - ztráta ve spalovacím prostoru) nebo při jízdě ve vysokých otáčkách - taky vyšší spotřeba oleje....
PS: Moc nedoporučuji častější změnu výrobce motorového oleje - může pak např. začít prokluzovat spojka...

Možná je ten Castrol moc řídký když ho musíte dolévat. Hmm?
Ten náš vzuch-olej motor není na extrařídký olej stavěný páč má trošku větší vůli mezi pístem a válcem oproti vodníkům. Toliko z důvodu většího tepelného namáhání a tím pádem větší tepelné deformaci - zvětšení průměru pístů.
Pak vám může olej mizet pokud víc jezdíte za studena (větší provozní vůle - ztráta ve spalovacím prostoru) nebo při jízdě ve vysokých otáčkách - taky vyšší spotřeba oleje....
PS: Moc nedoporučuji častější změnu výrobce motorového oleje - může pak např. začít prokluzovat spojka...
..co už včil
- IPetr
- Člen klubu
- Jméno: Petr
- Příjmení: Žanta
- Telefon: +420 608268608
- Motocykl 1: Suzuki GSX 1400 / 2002
- Motocykl 2: Yamaha Tenere 700
Jinak, ceske zastoupeni Suzuki doporucuje Castrol, nemecke zase Motul. Vzdy to je 10W40 prave z duvodu vetsi roztaznosti u vzduchace. Jak pise Zajda, neni moc vhodne stridat znacky, nektere rozpousteji usazeniny po druhe znacce oleje a to muze v extremnim pripade vest az k zadreni motoru. Je fakt, ze u modernich oleju usazeniny skoro nejsou. Tedy jinak, motory do stari rekneme 10 let kde se menil olej, jsem vzdy vydel ciste jako prdelka. Na druhou stranu, mel jsem na stole kamosovu jedenacku z chopera, najeto 35 tis, kupoval ji novou a nikdy krom prvnich dvou roku nemenil olej,vzdy jenom doleval co mel po ruce. Nakonec ji drbnul na klice do modra a na vackach take, frajer za posledni 3 roky nedolil ani deci a jezdil skoro za sucha.Nakonec bylo levnejsi sehnat jiny motor.
IPetr
- IPetr
- Člen klubu
- Jméno: Petr
- Příjmení: Žanta
- Telefon: +420 608268608
- Motocykl 1: Suzuki GSX 1400 / 2002
- Motocykl 2: Yamaha Tenere 700
Jééé velká omluva, psal jsem to z mobilu a nějak se mi ta jména popletla...zajda píše:Petře to psal Dajos né já.
IPetr