Pohon přes řemen

Úpravy, tuning a vylepšení
Odpovědět
Frenki
Člen klubu
Člen klubu
Jméno: Roman
Příjmení: Šrámek
Pohlaví: Muž
Motocykl 1: Suzuki GSX 1400 r.v.2002-modro bílá
Kontaktovat uživatele:

Pohon přes řemen

Příspěvek od Frenki »

Chlapi, začínám vážně přemýšlet o předělání řetězu na pohon přes ozubený řemen.Něco jsem našel,něco jsem schopný řešit sám,
ale potřebuji nasbírat co nejvíce informací,třeba o tom taky někdo přemýšlíte.Tak jestli někdo něco máte(odkazy ,fotky,výkresy, tak sem s tím,není možné,že to nevykutím!!! Nebaví mě to furt čistit a mazat,a čistit a mazat a čistit a....... :angry
Někde jsem o tom četl ,ale chtěli za tu předělávku 35. litrů !!!!!! :O Tak tudy cesta nevede...
Přílohy
řemen.jpg
245_2.jpg
FRENKI - OSTRAVA !!!
Vici
Jméno: Václav
Příjmení: Vicka
Motocykl 1: GSX 1400 r.v. 2006
Motocykl 2: M-72 r.v. 1952
Motocykl 3: ČZ 250/455
Motocykl 4: Jawa 250 Pérák
Motocykl 5: Víc políček už není? :)

Re: Pohon přes řemen

Příspěvek od Vici »

Sice nemusíš mazat, ale téhle moto to nesluší. A co Scottoiler? Nezkoušel někdo?
Jinak mě to taky neba, zrovna dneska jsem se s tím drbal :whew
camerik

Příspěvek od camerik »

Frenki,tak si postav motorku podle svýho ne? :rock :rock :rock

Když si sečteš kolik řetězovek se ti finančně vejde do ceny téhle hrůzy, tak bys musel najet podle mě cca 250 - 300tis kilometrů, abys byl aspoň na té počáteční částce( počítám cca 30tis na řetězovku),mimochodem ten řemen je možná bezúdržbovej, ale není nesmrtelnej a zadarmo ho taky asi nedávají,že...tudíž další prachy, to radši za 20tis. pořádný tlumiče na zadek, to mě osobně příjde jako smysluplný (+ tlumič řízení a třeba ten Scottoiler :yes )
A předělávat to jenom kvůli občasnýmu mazání řetězu, nevím nevím :shake
Nehledě na to, kdybys jsi si to udělal samodomo, myslím , že tohle je zásah, kterej už bude chtít třeba i takovej detail jako je homologace a to si doma neuděláš...
Frenki
Člen klubu
Člen klubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frenki »

Tome,Tome,
ty jsi to opět nepochopil...Víš přece,že jsem Číňan...ani ve snu by mě nenapadlo za to dát 35.hadrů... Můj názor je takový,že by se to mohlo
vlézt do 10.ti litrů,nevypadá to zas tak složitě.Rozhodně ten řetěz vypadá líp,ale půjde vidět kus řemenice a řemenu - no Bóže ,no... :angel
Životnost tomu dávají 30-45. tisíc,pak už jen vyměníš řemen a to je tak do 1000-2000,-Kč,to mi přijde tedy líp než 5-7. za celou novou sadu !
(mimochodem -machnu mám dva roky a najel jsem cca 12.tisíc)
Nevím,jsou to jen moje nástřely,proto se snažím o tom získat co nejvíce informací,ať vím,jestli se do toho mám pustit,protože už mám řetězovku pomalu na odchodu,určitě to bude mít víc předností - ten řemen. :nod
Jo a na co myslíš homologaci ? Pro sebe? Nebo na co?Myslíš že fízla na cestě by to mohlo zajímat? Nebo na technické??
FRENKI - OSTRAVA !!!
camerik

Příspěvek od camerik »

Frenki píše:Tome,Tome,
ty jsi to opět nepochopil...Víš přece,že jsem Číňan...ani ve snu by mě nenapadlo za to dát 35.hadrů... Můj názor je takový,že by se to mohlo
vlézt do 10.ti litrů,nevypadá to zas tak složitě.Rozhodně ten řetěz vypadá líp,ale půjde vidět kus řemenice a řemenu - no Bóže ,no... :angel
Životnost tomu dávají 30-45. tisíc,pak už jen vyměníš řemen a to je tak do 1000-2000,-Kč,to mi přijde tedy líp než 5-7. za celou novou sadu !
(mimochodem -machnu mám dva roky a najel jsem cca 12.tisíc)
Nevím,jsou to jen moje nástřely,proto se snažím o tom získat co nejvíce informací,ať vím,jestli se do toho mám pustit,protože už mám řetězovku pomalu na odchodu,určitě to bude mít víc předností - ten řemen. :nod
Jo a na co myslíš homologaci ? Pro sebe? Nebo na co?Myslíš že fízla na cestě by to mohlo zajímat? Nebo na technické??

tak moment,hezky popořadě:

- pochopil jsem že to uděláš levnějši, právě proto žes Číňan :yes
- jestli vypadá řetěz líp nebo řemen si myslím, že záleží na každým, jen jsem psal, že za tu původní cenu nic moc "dizajnovej šorfik"
- kupuješ řetezovku za 5-7tis? proč nenakupuješ u mě, takový zákazníky co nehledí na každou korunu potřebuju jako sůl.....
- takže najedeš cca 6tis ročně, no nevím jestli je to tolik, aby stálo za to se stím vyrábět, ale zase ty jsi ten prototyp tvůrčího člověka, tak proč ne... :yes
- no a s těma homologacema, výfuk si taky stočí v podstatě každej doma na koleně(bude-li chtít) a pak jsou ty diskuze: co stím v zahraničí(kolik bude pokuta atd) nebo stk.....jako chápu, že v případě třeba nehody lauf bez homo. asi nic neznamená,nicméně blbý gumy už dokážou způsobit velkej průser i když nebudeš viník, no a tady ten zásah mě přijde horší než výfuky a gumy bez homologace dohromady, tím tě ovšem nechci odradit, víš že jsem tvůj největší fanda :yes :yes :yes :rofl

No a když už ses rozhodl pro takový razantní změny, uděláš mě to zvýšení toho zadku motorky?????? :P
Frenki
Člen klubu
Člen klubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frenki »

Teď jsem objevil tu stránku,je to firma z Plzně a nechce 35 ,ale 40.litrů !!! :( http://www.rys-eshop.wz.cz/index1.html
Zajistí i vepsání do TP - homologaci - za 500,-Kč.
No jinak netvrdím že to vyrobím, zatím to jen mapuju a sbírám podklady - jestli bych byl schopný to vyrobit.Jsou určité věci,o kterých si někteří chytrolíni myslí,že o nich lidi neví a proto vyšroubují ceny nechutně vysoko... :angry
Cenu té řetězovky jsem jen tak střelil,samozřejmě pokud jí už budu potřebovat,zeptám se tebe,protože mi uděláš luxusní cenu... :D
No a s tím řemenem mě nestraš,ani mě nenapadlo,že by měl být takový problém s tím ? Myslel jsem,že by si toho ani nikdo nevšimnul... :angel
To spíš právě nejdu do toho zdvihnutého zadku,tam taky hrozí neštěstí...ale už to tu nebudu znovu rozepisovat... :S
A co chceš zdvihat,vždyť už i ty jsi vyměnil 14.ctku,ne?!!!! Jak to tady tak čtu,tak do dvou let ten náš klub zahyne,páč všichni prodají GSXa a koupí si něco jiného :cry Neboj,letos se na řemen určitě nedostane!Ještě mě čekají ty hadice do předku od tebe :hmm a blatník do zadu,
furt něco,že se já na to též nevyseru,já nevím,proč do toho musím pořád dupat!!! :O
FRENKI - OSTRAVA !!!
camerik

Příspěvek od camerik »

no dobře dobře, vím, žes říkal, že ten zadek může být trocha nebezpečnej...jen jsem to zkusil :rofl :rofl :rofl

jinak vyměnil-nevyměnil, zatím stojí v garáži a na SP se dělá, třeba zůstane a budou dvě machny nebo ....co já vím jak to dopadne :think .

a s těma změnama motorek, to máš fuk někdo prodá jinej koupí, takže to teoreticky spíš rozšíří řady...a ti bez GSX tady stejně zůstanou, takže nějakýho vymření se nebojím.... :smoke
Odpovědět